Kediler üşür mü?




Kedilerin üşümediği bu hayvanlarla ilgili yaygın ancak yanlış bir inanış. Evet, kedilerin tüyleri onları hem sıcaktan hem de soğuktan korumakta etkilidir ama bu kedilerin hiç üşümediği anlamına gelmez. Kediler 20 derecede üşümeye başlar

Yeterli beslenmeyen kediler daha çok üşür

Kedilerin vücut ısılarını koruyabilmek için enerjiye ihtiyacı vardır ve bunun için
Sokak kedilerinin soğuklarda hayatta kalması için elimizden geleni yapalım.

Özellikle sokak kedileri yeterli beslenmedikleri zaman vücut ısılarını korumakta yetersiz kalırlar ve bunun sonucunda hipotermi yani vücut sıcaklığının normal değerlerin altına düşmesi durumu ortaya çıkar. Hipotermi çoğu kez donma ve ölümle neticelenir ne yazık ki.

Kediler 20 derecede üşümeye başlar

Kedilerin vücut ısısı bizden yüksektir ve 20 derecede üşümeye başlarlar. Bunun için de evlerde yaşayan kediler kış boyunca zamanlarının çoğunu soba ya da kalorifer yanında kıvrılıp uyuyarak geçirirler.

Sokak kedilerini unutmayalım!

Yani kediler üşür mü sorusunun yanıtı kesinlikle evet. Evlerimizde bizlerle birlikte yaşayan kediler sıcak bir kış geçirirken sokaklarda soğuk nedeni ile ölme tehlikesi ile karşı karşıya olan kedileri de unutmayalım. İmkanımız varsa mahallemize, sokağımıza kediler için barınabilecekleri sığınaklar yapalım ve mutlaka bol bol mama verelim ki soğuk havalarda vücut ısılarını koruyabilecek kadar enerjileri olabilsin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar